İSTANBUL BATI TRAKYA TÜRKLERİ SPOR KULUBÜ ve FUTBOL OKULU

Tarihçe

Spor kulübümüzün temelleri esas olarak 1968 yılında kurulan Batı Trakya Göçmenleri Dayanışma Derneği Zeytinburnu Şubesi nin spor kolu tarafından atılmıştır. Derneğin genç üyeleri Dernek Genel Merkezinin de muvafakati ile dernek çatısı altında Batı Trakya Türkeri Gençlerbirliği Dayanışma Derneği Zeytinburnu Şubesi Spor Kulübü adı altında; Sami Yılmaz, Salih Karaahmet, İsmail Kahveci, Emin Şahin, Remzi Ahmetoğlu, Mehmet Yılmaz, Hamdi Zeybek tarafından kurulmuştur.

1969 yılında gayrifedere olarak faaliyetlere başlayan kulüp 1970 li yıllarda Yedikule ve Coca cola Turnuvalarına katılarak ve üstün başarılar göstererek İstanbul çapında ismini duyurmayı başarmıştır.

1980 yılından sonra faaliyetleri kesilen kulüp 1990 lı yıllarda yine derneğimizin spor kolu olarak faaliyetlerine başlamış ve Zeytinbunu Belediyesince düzenlenen Mahalle takımları arası turnuvada şampiyon olmuştur.

1996 yılında Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Zeytinburnu Şubesinin kendi alanındaki yoğun faaliyetleri ve spor faaliyetlerinin kendi içinde yoğun ve geniş olması nedeniyle Dernek Yönetim Kurulu tarafından takımın ayrı bir spor kulübü haline getirilmesine karar verilmiş ve Yönetim Kurulu içinden Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Özgür ün bu konu ile ilgili olarak çalışmalar yapması yönünde görevlendirilmiştir. Yapılan çalışmalar neticesinde spor kulübü aşağıdaki kurucu heyet tarafından resmen kurulmuş ve Federe tur.

1- Mehmet ÖZGÜR (Kurucu Heyet Başkanı)

2- İdris ŞAHİNLİ (Başka Yrd.)

3- Salih YÖRÜK (Muhasip)

4- Yüksel BAYKAL (Üye)

5- Selahattin GÜLER (Üye)

6- İsmail KAHVECİ (Üye)

7- Ekrem İHTİYAR (Üye)

Kulübün Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 1997 yılında tescili yapıldıktan sonra İstanbul 2. Amatör Futbol turnuvalarına katılmaya hak kazanmıştır. İyi bir ekip kurarak, kısa zamanda 2. Amatör Kümede alınan şampiyonluklarla 1. Amatör Kümeye yükselmeyi başarmış ve burada da Şampiyonluklar alarak büyük başarılara imza atmıştır.

Sportif faaliyetlerimiz dışında göreve gelen yönetim kurulu bu dönem içerisinde Z.Burnu ilçesinde bulunan diğer amatör spor kulüpleriyle de yakın ilişkiler içine girerek ilçemizdeki bütün amatör spor kulüplerinin bir çatı altında toplanarak Z.Burnu Amatör Spor Birliği'ni oluşturmak için birçok çalışmalara öncülük etti ve bugün hala faaliyet gösteren bu birliğin oluşmasında büyük katkılarda bulundu. İstanbul Batı Trakya Türkleri Spor Kulübü derneği daima birlik, beraberlik ve doğrudan yana olan bir inançla hareket etmiş bu doğrultuda çalışmayı kendisine ilke olarak belirlemiştir. Bu doğrultuda bağrından kopup doğduğu Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Zeytinburnu Şubesi ile tam bir kardeş ilişkisi içerisinde faaliyetlerini sürdürmektedir.

Futbol takımımız kendi alanında başarıdan başarıya koşarken bu vesile ile milli davamızın tanıtımı konusunda da önemli misyon taşıdığının bilinci içinde faaliyetlerini sürdürmektedir. Aynı zamanda bulunduğu yörede sadece Batı Trakya gençlerine yönelik değil yöre halkına yönelik de futbol okulu ile gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutarak tüm Zeytinburnu gençlerine futbol imkanı sağlamaya devam etmektedir.

Adres

:  Beştelsiz Mah. G-8 sk. No.9 Z.Burnu / İSTANBULAkşemsettin Tramvay Durağı Yanı.

: (0212) 665 06 03

: info@batitrakyaspor.net