ANA MENU
GALERİ'DEN SEÇMELER
2005-2010 FAALİYET RAPORU
Vakıf Yönetimi olarak Bizden önce emeği maddi ve manevi hizmeti geçmiş Tüm Yönetici,idareci ve yardım severlerden ALLAH Razı olsun. Kalanlara sağlık Vefat edenlere ALLAH Rahmet eylesin.
Yönetime geldiğimiz ilk günden itibaren Yazışma evrakları (Gelen,Giden evrak)Fatura, Makbuz karar defteri vb.evrakların arşiv oluşturulması,Kütüphane dizayn edilmesi. Pasaj içerisindeki ofisin Vakıf için uygun olmadığı ve yetmediği düşünülerek Yandaki binanın Kullanılmayan dairesini 4 ay gibi bir sürede tadilat yaparak Vakfımıza yakışır bir konuma getirdik.Toplatı salonu,Başkan odası,Sekreter odası Arşiv ve Mutfak olarak düzenledik ve faaliyete geçirdik hem daha rahat çalışma ortamı hem de misafirlerimizi ağarlayacak yerimiz oldu , Cuma Günleri ve Bayramlarda Cemaatin Namaz kılacağı bir ortam oluştu.
OTOPARK :
Cami Bahçesinin altı otopark olarak kullanılmaktaydı yönetime geldiğimizden sonra hem kullanım açısından sakıncalı hem gelir düzeyinden çok düşük ve çok problem olduğunda otoparkın kapatılıp iş yeri olarak kiraya verilmesine karar verildi.Otopark olarak kullanılan bodrumu temizlettik.Çürümüş halıları bez parçalarını demir parçalarını toplatıp (2 kamyon) çöpe attırdık.Tam 3 gün temizliği sürdü.
İŞ YERLERİ;
Bodrum u Tekstil işi yapmak üzere Çakar Tekstil e kiraya verdik.Zemin düzenlemesinin Yarısını Kendi üstlendi yarısını kiraya karşılık her ay kiradan keserek ödendi.
KİRA TOPLAMA:
Vakıf kiracıları ile toplantı yaparak sorunlarını dinledik isteklerini aldıktan sonra bizde isteklerimizi söyledik.İlk önce Vakıflar Bankasına açtığımız hesaba her ayın 1 i ile 5 i arasında kiralarını hesaba yattırarak dekontun birini vakıf yönetimine diğer makbuzu kendilerinde olacak şekilde olmasını rica ettik.Kiraları kendileri tarafında banka ya gitmeleri iş kaybına neden olacağını söylediler,Başkanımız bu görevi üstlendi her ay kiraları toplayıp bankaya yattırdıktan sonra Dekontları kiracılara vermektedir. Bu surette Gelirimiz ve kiracıların ödedikleri resmiyet kazanmış olacak,Giderlerimiz Faturalı ve Kasa fişli olacak ödemeler Çek veya talimatlı iki imza karşılığı olacak diye karar aldık ve bu yapılan düzenleme halen devam etmektedir.
BAHÇE :
Bahçe nin projesi çizildikten sonra yapım aşamasında Yunanistan dan ve çevre camilerden cemaatten yardım toplanarak yapımı tamamlandı.İç dizayn ve çevre düzenlemesi yapıldı, Saksılar alınıp çiçeklendirildi.Merdiven şekli ve rampalar yapıldı.
ARKA BODRUM:
Camimizin Giriş yönündeki bodrum u temizletip Nama kılınacak,Mevlüt yemeği verilecek konuma getirdik havalandırma ve ses düzenlemesi asmatavan yapıldı.Bayram ve Cuma günleri 250 cemaat namaz kılmaktadır. Belediyeden yeşillik için yardım alındı, tretuar’a bahçe yapıldı.
HAYIRLAR:
Merhum Hacı İdris(Mendof) Tarafından yapılan bağış ile fiskiye havuzu yaptırıldı. Merhum Hasan İsmailbaşa Anısına eşi ve Çocukları tarafından Şadırvan Yaptırıldı.Hemşehrimiz Hacı Çemil Şahin Tarafından mermerli musallat taşı Yaptırıldı. Burada bulunan duvarlara da Ayetler ve Türkçe açıklamaları bulunan tablolar yaptırıldı.
RAMPALAR :
Pasaj girişinde ve çıkışında rampalar yapıldı Engelli ve bayanların araba iniş ve çıkışları kolaylaştı.
BAHÇE DUVARLARI:
Bahçe içinde oturma alanlarının duvarlarına İstanbul figürleri konularak ayrı bir görüntü yaratıldı Duvar gazeteleri ve ilan tahtaları konulmak sureti ile kirlilik önlendi.
TUVALETLER:
Bayan tuvaletleri ve erkek tuvaletleri bölümleri daha kullanışlı hale getirildi.Deavamlı rögar taşmaları yaşanıp iş yerlerine foesptik bastığı için Diş cepheye yeni bir rögar yaptırıldı tüm tuvaletler in pimaşları kırılıp yeniden daha geniş ve meyilli olarak yaptırıldı.
ABDESTHANE :
Abdest alma yerlerindeki Muslukların tamamını değiştirdik.Giderlerinin pimaşlarını değiştirdik,Ayak koyma yerlerini ve mermerini değiştirdik,Yeni Şohben aldık Lavaboyu mermerden yaptırdık ve pisivarları yeniledik ,
PASAJ İÇİ:
Pasaj içinde tavanda bulunan kablolar pis bir görüntü vermekte idi bunlarıda zemine indirerek temizlendi ve her iş yerine alttan 2 telefon 1 tv uydu anteni vererek görüntü kirliliğini önledik.
CAMİİ İÇİ ISITMA
Camimizin ısıtma sistemi Doğalgaz ile ısıtılmakta idi Sabah 3 te yakılıp bütün gün yatsı namazı bitimine kadar yakılmaktaydı tabi bunun için eleman görevlendirilmekteydi.Cami içinin ısıtılması için önce betonun sonra keçenin sonrada halıyı ısıtması gerekiyordu buda epey bir enerji sarfiyatına neden olmakta idi,Aldığımız karar doğrultusunda araştırma yapıp alttan ısıtma elektrik sistemi taptırdık,Sabah,Öğlen,İkindi Akşam ve Yatsı namazlarında 10 yıla ayarlı olarak ayarlandı namaz saatine on dakika kala safları gerektiği kadar yanmakta bu surette tasarruf ettik.
CAMİ DUVARLARI:
Camimizin içi duvarlarının boyaları ve sıvaları rutubetten dökülmeye başladı,Kubbe camlarını Pimapen olarak yaptırdık,Boya ve Hat Yazılarını değiştirdik.Cami camlarının aliminyum olduğundan içerisini ısıtamıyorduk,İçerisinden pimapen pencere yaptırdık.
CAMİ HALILARI :
Camimizin halıları hem yıprandı hem de desenleri solmuştu üst katlar ayrı desen di.Halı firamalarından teklif aldık ve birinde karar kıldık içinden üç desen ve renk seçtik cemaatın seçimine bıraktık toplanan oylara göre sipariş verdik ve üst katları da ayni desenden yaptırdık.
KLİMA VE ISITICI:
Camimize 6 adet Salon tipi Klima alınmıştır iki tanesi bağış olarak 4 tanesini vakıf almıştır, iki adet duvar kliması Vakıf’a ve Kuran Kursuna konulmuştur.Bayanların Mukabele yaptığı salona 8 adet ısıtıcı Ufo alınmıştır.
KÜPEŞTELER :
Cami Bahçesinde ve pasaj içinde merdivenlere aliminyum küpeşte yaptırdık.
CAMİ DIŞ CEPHESİ :
Camimiz yapıldığından bu yana dış cephesi bakım görmediğinden duvarlarında çatlaklar oluşmuş ve içeriye yağmur suyu girip boyalararı kabatmıştı,bu yüzden kubbe dahil olmak üzere tüm cephe ve minareyi önce izalasyon ve boya yaptırdık.Bahçe üzerindeki kubbeleride izalosyon yaptırdık.
KURANKURSU :
Vakıf için ayırdığımız ofisin yarısını bayanlar için Perşembe günleri yaptıkları mukabele için düzenledik kalorifer yaptırdık yakın zamanda tekrar bölerek iki derslik yapıldı(Müftülüğün katkılarıyla)şu anda iki görevli bayan hocalar nezaretinde kuran kursu verilmektedir.
KURANKURSU DERNEĞİ:
Vakıf Yöneticilerimiz ile yaptığımız toplantı neticesi Batı Trakya Kuran kursunun olmadığı ve buna ihtiyaç olduğu kanaatine varıp kuran kursu derneği kurulmasına karar verilmiştir. Başkan Musa YURT Tüzük hazırlayıp Kurucu Heyeti Kongreye Götürdü ve Şu Anda Batı Trakya Kuran Kursu Yaşatma Derneği Faaliyet göstermeye başladı Salı Akşamları ,Salı Sohbeti adı altında vermiş olduğu hizmetleri ses getirmeye başladı.
BURS HAKKINDA:
Burs Konusunda Yöre Bakılmaksızın 4 senedir Karşılıksız 80 Kişiye Burs Vermektedir. Yönetim kurulu olarak yapılan hizmetlerin camiamıza ve İslam alemine hayırlı olmasını dileriz.

2006-2007 Faaliyet Raporu