ANA MENU
GALERİ'DEN SEÇMELER
BATI TRAKYA TÜRKLERİ DAYANIŞMA DERNEĞİ ZEYTİNBURNU ŞUBESİ

Batı Trakya' dan göç eden hemşerilerimizin yoğun olarak yerleştiği bölgelerden biride Zeytinburnu ilçesidir. Buraya yerleşen Batı Trakyalıların 1968 yılında arasında birlik , beraberlik ve dayanışmayı sağlamak, mevcut sorunlara çözüm yolları aramak amacıyla Zeytinburnu şubesini kurmak için Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği genel merkezi nezdinde müracaatta bulunarak Şubenin kurulmasını sağlanmıştır. Zeytinburnu' nda yaşayan Batı Trakyalılar 1989 yılında Batı Trakya Eğitim Araştırma ve Camii Yaptırma Vakfı' nı kurarak Zeytinburnu da Batı Trakya Camisinin yapılmasını sağlamışlardır. 1997 yılında da İstanbul Batı Trakya Spor Kulübü dernek üyeleri tarafından kurulmuştur. Sosyal, kültürel ve sportif aktiviteler üç kurum arasında paylaşılarak bir bütün olarak bölgedeki Batı Trakyalıları bir araya getirip çalışmalarını sürdürmektedir. Zeytinburnu Şubemiz İstanbul' da bir ilke imza atarak İstanbul Batı Trakya Spor Kulübü aynı çatı altında buluşması ile birlikte spor kompleksine kültür merkezini eklemeyi hedef edinmiş ve kültür merkezi inşaatı son safhasına gelmiştir. Şubenin sosyal etkinlikleri yanında özellikle son yıllarda düzenlediği Yunanca Kursları büyük İlgi görmektedir. Zeytinburnu Şubesi kurucu heyetinde Hüseyin YILMAZ, Asım ÖZTÜRK, Hasan GENÇOĞLU, Ahmet ŞAHİN, İsmail YURT görev almışlardır. Hüseyin YILMAZ, Salih ŞAHİN, Yakup YILMAZ, Hüseyin BİLGİ, Hilmi ÇOLAK, Hasan YAZICI, Hasan BEKİROĞLU, Mehmet YILMAZ, Salih ALİBASI, Musa YURT, Mehmet GENÇOĞLU, Salih HACIDELİHASAN, Asım DELİHÜSEYİN, İdris ŞAHİNLİ, Osman YILMAZ ve Besim İSMAİLBAŞA başkanlığındaki yönetimler şubemizde görev alarak camiamıza hizmetlerde bulunmuşlardır. Şube yönetiminin öncelikli hedefi kültür merkezini bitirerek tüm İstanbul genelinde Batı Trakyalıların kullanımına açarak kültürel etkinlikler için daha fazla imkan sağlamaktır.